2020. május 20., szerda

Parallel~


RadioDust, de mégsem az.
Alastor visszazuhan a naiv lelkesedés puhaságába, míg Anthony csak előre képes sodródni.
Korhatár: +18
Figyelmeztetések
: erőszak, gyilkosság, horror, angst (komolyan. a kép hazudik.)





A sírja az apja melletti parcella, fehér gránit, arannyal fújt betűk halmazával. Az évszám sokkal beszédesebb, mint a név, amihez tartozik, az emberek lesunyt fejjel sajnálkoznak felette, a megrendülésük valódi, mert a saját félelmük tükörképe afölött, hogy közelebb sodródnak a saját halandóságukhoz.
Szerencsétlen, ilyen fiatalon...
Azután a rengeteg szörnyűség után...
Az a rengeteg tehetség...

És nem marad más, mint az üres bordák közötti statikus zaj.
Adásszünet.

×××

A körmét rágva ül a padban, Molly kezét szorongatja és hamis zsoltárokat mímel az orra alatt. Retteg a bátyja felé pillantani, de Anya mosolya meleg és puha, otthonos menedék, a hite igazi forrása.
Apa nem jött el.
A bátyja a bordái közé döfi a zsoltáros könyvet, ő cserébe izomból megrúgja. Boka fölött kicsivel, hadd fájjon kegyetlenül.
– Pisilni kell – motyogja Molly, és Anya kiragadja a közelségéből, messze viszi tőle.
– Ratyi – súgja neki a bátyja, és fogalma sincs, mit jelent.
Később, amikor az ostyára harap, szemlesütve, némán kéri Isten bocsánatát és legbelül tudja, hogy az igazi isten Anya.

×××

Lángoló, szikraízű fájdalom, forró, nyálas, tapadó lüktetés, villámszínű lélegzet csapódik a mellkasának. Amikor hátrazuhan már mindegy, a gerince csikordul az avaron, száraz mancs feszül a térdének, ahogy éhes fogak marnak a combjába.
Belekig karmolt hasfal, vad, párás, veszett halálbűzös csaholás a nyakán, a nevét kacagó léptek zörgése a haláltusája szimfóniája.
A tüdeje vért okád, a torka felfeszített romvár, habos nyál keveredik lélegzetbuborékokkal, és a halál arcába kacagni az élete bűneit kényelmesen könnyű.

×××

Anya nincs többé, és az ürességérzés akkor gyűri maga alá először. Semminek lenni milyen...
A régi barna ruháját viseli, a vállára feszül, a mellkasán ellenszenves ráncba szalad, a bokája keskeny íve inkább Mollyt idézi. És a szemeibe könny szalad, mikor a saját arcát fürkészi a tükörben, az egyenes ívű pisze orrát, a púder alól felsejlő pimasz szeplőit és meglátja magában Anya gondoskodó nincstöbbé vonásait.
A szív alakú arcát és a mosolyát tőle örökölte, a bőre lágy barna tónusát...
A kézfejével dörzsöli el az ólomízű rúzst, az arca így frissen fakadt seb csupán.
És hagyja, hogy a szíve csordultig teljen Anya ölelésének illatával.

×××

Egy sápadt tálban erőtlenül hideg vért lüktet egy langyos szív, a gyertyaláng megremeg a rettenet látványára és az árnyalak a sarokban éhesen kúszik közelebb.
Vér csorog le a csuklóján, a könyöke felé andalog, ahogy a nemlétezés nyelvén lecsorgó, hegyes betűket karcol a tapétába. A semmilény kiéhezett, csigolyáig csupaszított kacagása a tarkójába kap, de tudja, ha megfordulna, mozgássá manifesztálódna a szeme sarkában.
Lassan lélegzik, a hangok elpattannak a fejében, ígéretet rágnak a húsába, a megcsonkított szíve feketén bugyog az alku súlya alatt és valami követi a szemével, amikor egy kivételével kialszanak a gyertyák.
Ne fordulj meg!
S o h a   n e   f o r d u l j   m e g !

I t t v a g y o k

×××

Amikor először szerelmes az tökéletes, felhőpuha pamacsérzés és egyben maga az illékonyság, egy csiklandós kiáltás a tarkójában, figyelmeztetés, amiről nem hajlandó tudomást venni. Talán lázadásból, talán a valódisága miatt.
A fiú tejfehér bőrű, csupa szeplő és él, az ajkai dúsak és érettek, vágyódva, keservesen csókolja.
Titokban.
Az első alkalmat túlizgulja, náluk vannak, a lakásukon a földre vetett nyikorgós matracon, szűkölve nyög a combjai között, vonaglik az ölén és szikrákat hány a szemei elé az élvezet és... és képtelen elengedni a szorongató érzést, hogy a bátyja bármikor benyithat. Hogy Apa bármikor megérkezhet, pedig hónapok óta nem látta.
Nyirkosan tapad a derekán az izzadtság, felszakítja a lepedőt és zsibbadtan feszül a combja, de képtelen elélvezni.
– Sajnálom – súgja később a sötétben, miközben a mellkasához szorítja a vékony inget.
A gyönyörű fiú a gyönyörű nevével nem keresi soha többé.

×××

Klórszag marja az orrát, fémes vérbe vegyülő hófehér fájdalom és félelem, a kézifűrész bánatosan koccan a fémasztalon, egyre csak csöpög, csöpög, csöpög. Mellette körmök és fogak sorba rendezve, fegyelmezetten, mint egy katonai szemle.
– Nem is volt olyan borzasztó, igaz kedvesem? – kérdezi puhán, és óvó mozdulattal simít át a feltépett, marcangolt bőr fölött szinte becéző álérintéssel.
Szigorúan összecsapja a sarkait, mikor felegyenesedik, bársony dallamot dúdol és dédelgetve leemel egy sörétes puskát a fenyegető fémkampókról.
Beletörődőn sóhajt, a hideg, tátongó csövet a vért verejtékező vak homloknak simítja, a fém a bőrbe vág és biztosan nyomot hagyna, ha...
– Sajnálom, drágám.

×××

A tekintete élesen, metszőn siklik végig rajta, az ujjai a térdére feszülnek és nagyot nyel, mikor arany cigarettatálcából kínálja. Elfogadj, de nem gyújt rá.
– Minden bevételből kapsz negyven százalékot és, ha bármi jogi probléma adódna, elintézem azt is. Csinos a pofid, fiatal vagy és tudod – csettint a nyelvével – lányos. Ha nem baszod el, és hagyod, hogy megbasszanak anélkül, hogy akadékoskodnál, jól fog menni az üzlet.
– Öhm...
Egyre csak az ujjait tördeli, a dohány elmorzsolódik és klausztrofóbiás érzés tör rá, ahogy ott kuporog a limuzin hátuljában.
– Akkor? Tapsra vársz?
Értetlenül dönti meg a fejét és a gyomrába gyűlik a reszketés, mikor Valentino a saját övcsatjához nyúl és türelmetlenül forgatja a szemét közben.

×××

Megköszörüli a torkát és kitolja magát a székkel, miközben a nyakából elégedetten az asztalra billenti a fejhallgatót. A reklámblokk tökéletes alkalom arra, hogy szerezzen egy kávét.
Enyhén sántít a bal lábára és szikrapontok pattognak a szemei előtt valahányszor túl gyorsan mozdul. A fülébe örökre beleköltözött az adások előtti folytonos elektromos búgás.
Régebben a gyakornoka hozott kávét, viharos napokon akadálymentesítette a stúdiót és kezelte a beérkező leveleket meg a telefont. Nos, a fiút napok óta nem látta senki, úgy tűnt el, mintha kitörölték volna a létezésből.
– Hé, mit csinálsz ma este? – kérdezi Rosie, aki rútul mögé settenkedik, és elszántan szuggerálja a kávéfőzőt. A rúzsa színe olyan, mint a vágott sebből felbuggyanó vér. Egy elmetszett torok emléke talán.
– Tulajdonképpen semmit – vonja meg a vállát.
– Erre a válaszra számítottam. Franklin is jön egyébként. – Összecsapja a tenyereit, és összevigyorognak, mintha közös titkon osztoznának. – Hagyd otthon a monoklid. A hallgatóid csak azért szeretnek, mer még nem látták.
Egyáltalán nem biztos benne, hogy szeretik a hallgatók. Nagyon reméli, hogy nem.

×××

A bátyja még a háború előtt meghal, a szerencsés seggfej. Ő bezzeg végigkeféli az egész világégést. Kapkodva, kényelmetlenül lassan, hanyatt fekve, állva, néha nem csak kettesben és mindig a legmélyebb titokban.
Megjátszott orgazmusok, névtelen, arctalan ziháló testek, a vagina illatától felfordul a gyomra és néha azt kívánja, bárcsak rábombáznák az épületet, a sikátort, a várost. Bárcsak agyonlőnék, mint azokat a szerencsétleneket, akik azért küzdenek, hogy ez ne történhessen meg.
Vannak, akik akkor dugnak vele, amikor női ruhát hord és sminket, akik bebújnak a szoknya és a rúzs hazugsága mögé és megvédhetik magukat velük.
Őket utálja a legjobban.
Aztán az egyikük fehér porral kínálja és azt ígéri közben, hogy ettől jobb hely lesz a világ.

×××

Alastor tizennyolc éves, zihál és remeg, mert a teste ösztönösen reagál arra, amire az agya képtelen. Felhúzott térdekkel kuporog, mellette a feljebbvalója arctalanul hasal a porban. Az agya nagy része a földön csorog mellette, az egyik foga Alastor bakancsára kenődött, de nem foglalkozik vele.
– Vétel... vétel... vétel, helló... – hadarja a mikrofonba, aminek a vezetékével nemrég szorította el egy bajtársa vérző csonkját. – Hall engem valaki? Johnsson vezérőrnagy szolgálatteljesítés közben elesett, a frontvonalat tajtékos vér mossa, társaink üveges tekintetei vádlón merednek ránk, elvesztettük a kapcsolatot az osztag hátramaradt felével. Tengeri erőinket bekebelezték, de én elhiszem, hogy--
Mögötte darabokra szakad a világ, élesen süvítenek a repeszek és ő hangosan nyel. A torka keserű, száraz. A mikrofon halottsüket az ujjai között.
– … szóval meg fogjuk nyerni a háborút! – harsogja szenvedélyesen, és komolyan is gondolja.
Nem fél.
Törekvő.
Elszánt.
Bizakodó.

×××

Anthony már régen nem használja ezt a nevet, mire véget ér a második világháború. Senki nem megy el a temetésére sem.
A sírja koporsótlan, maradékfából tákolt korhadó kereszt, ami előtt nem torpan meg senki, nem gondol rá senki. Fiatal volt és mégsem volt az, harminc elmúlt; egy kihasznált test, egy jelentés nélküli élet.
Amikor Valentino rátalál, még van pulzusa.
És nem marad más, mint az üres bordák közötti megbánás.
Némaság.

5 megjegyzés:

  1. "Amikor Valentino rátalál, még van pulzusa." Épp a reggeli joghurtomat eszegettem olvasás közben, mikor elolvasva ezt a mondatot, letettem. Ez volt az, ami így felfordította a gyomromat. Pedig még van egy reggeli banánom is :( És nem mertem hátra fordulni. És hallottam Alastor rádió hangját. És láttam magam előtt Angel megcsonkított testét. És éreztem a fájdalmat, azt a búskomor hangulatot és átjárt az egész. Ott voltam és így miközben írom, még mindig ott vagyok. Kétségbe esés és vér íze van a számban az epres joghurt helyett. Szóval jegyezd meg, hogy utállak. Kirázott a hideg és még mindig nem merek magam mögé nézni. Mi történik ha hátra fordulok?
    Ne tedd! - Mondta a józan eszem.
    - Megtette...
    Adásszünet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lexym, ismerve a kapcsoltod a joghurttal gyakorlatilag megmentettem az életed. Alastor rádió hangjától a mai napig kiver a víz egyébként, szóval köszönöm ಥ‿ಥ
      Tudom, hogy utálsz, mindig és örökké. Hát, hogy mi történik azt csak valami Alastornál is hatalmasabb entitás tudja csak, jobb nem kipróbálni otthon.
      Úristen, naggggyon nagyon köszönöm szépen (*˘︶˘*).。*♡

      Törlés
  2. Kikeszit az irásmodod. Egyszerre felemel, es leejt, nehezen birom. Mintha extazit szednek, es fuggenek tole, hianyolom es akarom meg. Remelem egyszer irsz majd Vox es Valentino kapcsolatárol is barmit, de ezek az irasok is annyira sokat jelentenek nekem. Ihletet ad nekem is, es motivaciot, hogy minnel jobban irjak en is. Koszonom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holly molly,ezek a legszebb sorokat, amiket egy fanficfirkász valaha olvashat ꒰⑅ᵕ༚ᵕ꒱˖♡
      Igazából a lelkem mélyéről, zsigerileg rühellem Valentinót, szóval nem hiszem, de Voxszal még vannak terveim bőven.
      Én köszönöm a hihetetlenül kedves szavakat, az íráshoz meg kitartást~ (~ ̄³ ̄)~

      Törlés
    2. Oh, hat az addict utan en ezt nem kulonosebben csodalom. A Vox-al tervezett irasokat pedig kulonosen varom, magyarul sajnos nem nagyon van rola sztori. :(

      Törlés