2019. július 16., kedd

Once upon a Pride~


2019 London Pride ihletésű Merthur szösz. Picivel több mint 500 szó, korhatár még véletlenül sincs.





A Soho Square-en toporognak a tömeg sodrásában, Merlin nyakában szivárványos zászló, sálként hordja és éppen precíz pontossággal mázol rózsaszín-lila-kék csíkokat Arthur járomcsontja alá. Ő hunyt szemekkel tűri, a szempillája rezdül néha, amire még valamikor a felvonulás közben csillámpor szóródott. A csípőjébe kapaszkodik, a medencecsontján dobolja le a zene dallamát, aztán felnéz és összemosolyognak.
A szemkontaktus, elveszni a másik tekintetében jól esik most, ekkora tömegben otthonos és andalító. A tudat melengeti belülről, hogy megtehetik. Merlin torka kapar.
– Láttad a walesi kirendeltséget? – kérdezi Arthur, a mindig patrióta, és fejével a színes sátrak felé biccent.
– Szereznem kell kitűzőt mielőtt aláírunk nekik – vigyorogja, és a színkavalkád összegyűrődik az arcán.
– Hoztam nektek ingyen poharakat – újságolja Morgana, aki egészen eddig nem volt ott Arthur könyöke mellett.
Most zászlós poharat osztogat, az övé a rózsaszín árnyalataiban pompázik, vörösbe fut és langyos sör lötyög az alján. A sminkje tökéletes és a leszbikus zászló színeiben keretezi a szemeit, amitől ártatlannak tűnik. Beszívja az alsó ajkát, rúzst harap, úgy néz végig a bátyján, aztán elvigyorog. Kígyómosoly.
– Csoportkép. Most.
A kijelentés ellentmondást nem tűrő, a háttérben London Pride-os tábla és zászlókba bugyolált emberek, Arthuron biszexszín póló The colour of the King felirattal. Mellette Merlin csupa vigyor és felszabadultság, a derekába kapaszkodik és hagyja, hogy Morgana odabújjon, míg ellövi a szelfit. Az illata vaníliaédes vakmerőség.
– Csak ne rakd ki sehova – kéri Arthur, és megköszörüli a torkát.
– Ugyan-ugyan, egyszer el kell mondanod. Nem halsz bele – cöcögi Morgana, de a szoknyája zsebébe csúsztatja a telefonját.
Uther nem tudhat róla, hogy a fia biszexuális. Azt tudja, hogy a lánya leszbikus és képtelen megbirkózni vele, márpedig Arthurt mindig jobban szerette.
Merlinnek nincs különösebben problémája azzal, ha nem úgy van bemutatva, mint valakinek a párja, ha nem kell belemennie olyan beszélgetésekbe, amik arról szólnak, hogy mikor vállalnak gyereket vagy bejegyzett élettársak-e. Uther Pendragon szemében maradjanak csak barátok.
– Már miért?
– Hát, mert... mert az apád, és ha ti, gyíkok, komolyan gondoljátok egymást, akkor tudnia kell. Nem élhettek kettős életet csak azért, mert egy vén, földhözragadt--
– Morgana!
– Tudod, hogy igazam van. – A lány a csípőjére vágja a kezeit, egy egész percig kitartottan, összevont szemöldökkel mered Arthura, aztán billegni kezd a zene ritmusára. És egy kortyban húzza le a sör maradékát. – Szépek vagytok, drágáim, de én most megyek és megkeresem Gwent.
– Szerinted ő meg Gwen...
– Nem tudom. Még az is lehet – motyogja Arthur, aztán hátulról karolja át Merlint, törleszkedik és összeakasztja az ujjaikat, úgy pörgeti meg, hogy szemben lehessen vele. A csípője lassan ring a távoli dallamra, amit megszűr a tömeg kellemes zsongása, és lassan, egészen lassan hajol közelebb.
Az orra tele van aftershave és drága parfüm illatával, jellegzetes Arthur illattal, ami a ragaszkodás, a vágyakozás és az otthon illata. Ami mindig elkíséri, a pulcsijára tapad és a bőrére. Az ajkai rágó és mosolyízűek, bizalomízűek és az egész egy lepkeszárny-simogatásnyi ideig tart. Még a szemeit sem hunyja le.
– Mit szólnál, ha körülnéznénk itt, aztán ennénk valamit. Csak kettesben, a többiek nélkül – súgja Merlin a szájába, és megszorítja a szabad kezét.
– Azt, hogy éhen halok. Jó terv – feleli, és szomjazva, szerelmes-büszkén kap az ajkai után.
Kézen fogva indulnak el a Pride sátrai között.

4 megjegyzés:

  1. Kezdjük ott, hogy Merlinnek szivárványszín sálja van... Aztán Morgana, tudom, hogy szeretsz vele írni és én meg szeretem olvasni, ahogy írod XD Tipikus testvér :D Gwennel pedig... Khm... Megvan köztük az a kémia és és és... Miért ennyire aranyosak? Uthert meg utálom XD De szerintem kezded unni ezt a mondatot tőlem. És rágóízű ajkak és drága parfüm illat XD
    Muszáj megölnöd? Nem elég a sorozatnak?
    Köszi, hogy olvashattam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát alapból sálja van ugye, és nem hagyhattam ki, no. Az azt jelenti, hogy nem írom szarul, szóval köszönöm .A. Csatlakozz a utáljuk Uthert fanklubba, most ingyen kitűzőnk is van xD
      Hát mert nem fújhat magára valami olcsó szart, éééérted. xD
      Én köszi a kommentet~ <3

      Törlés
  2. Még modernkori Merlint :)
    Imádtam, köszönöm

    VálaszTörlés